Cercar en aquest blog

dimarts, 12 de maig del 2020

Aquila fasciata. Àguila de panxa blanca.





Família: Accipitridae.
Gènere: Aquila.
Espècie: Aquila fasciata.
Nom Valencià: Àguila de panxa blanca.
Nom Castellà: Águila perdicera.
Nom Anglés: Bonelli's Eagle.
La més típica dels rapinyaires mediterranis. Té una longitud de 60 a 70 cm i una envergadura alar de 150 a 170 cm.  A Espanya tenim el 75% de la població europea. El seu hàbitat és la muntanya mediterrània, nidifica en tallats. S'alimenta de mamífers, ocells i fins i tot rèptils. Les principals amenaces per a l'espècie a Espanya són la caça furtiva, el verí i el xoc o electrocució amb línies elèctriques. Una joia de la naturalesa que hem de conservar i que tenim el luxe de poder veure-la volar sobre el cel de Relleu.
Localitat de les fotografíes: Sierras de Valencia.

The most typical of the Mediterranean birds of prey. It has a length of 60 to 70 cm and a wing span of 150 to 170 cm. In Spain we have 75% of the European population. Its habitat is the Mediterranean forest, it nests in cuttings. It feeds on mammals, birds, and even reptiles. The main threats to the species in Spain are poaching, poison, and shock or electrocution with power lines. A jewel of nature that we must conserve and that we have the luxury of seeing it fly over the sky of Relleu.

La más típica de las rapaces mediterráneas. Tiene una longitud de 60 a 70 cm y una envergadura alar de 150 a 170 cm.  En España tenemos el 75% de la población europea. Su hábitat es el monte mediterráneo, nidifica en cortados. Se alimenta de mamíferos, aves e incluso reptiles. Las principales amenazas para la especie en España son la caza furtiva, el veneno y el choque o electrocución con tendidos eléctricos. Una joya de la naturaleza que debemos conservar y que tenemos el lujo de poder verla volar sobre el cielo de Relleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada