Cercar en aquest blog

dilluns, 4 de maig del 2020

Bubo bubo. Brúfol.

Fotografia realitzada en condicions controlades.






Família: Strigidae.
Gènere: Bubo.
Espècie: Bubo bubo.
Nom Valencià: Brúfol.
Nom Castellà: Búho real.
Nom Anglés: Eurasian Eagle Owl
Sense cap dubte el Brúfol, és el rei de la nit.   Té una longitud de 57 a 75 cm i una envergadura de 140 a 188 cm. El nom científic prové del seu característic cant. A Relleu nidifica en les serres, barrancs i tallats. En les nits tranquil·les de l'hiverne es pot sentir el seu cant en el camp, moltes vegades damunt de pals de la llum.  Aquest costum d'utilitzar com atalaia aquests pals és el seu principal problema. Ja que quan estan mal dissenyades les torretes, els poden electrocutar.
Localitat de les fotografies: Relleu i Alacant.
Data: Diversos anys.

Without a doubt, the Eagle Owl is the king of the night. It has a length of 57 to 75 cm and a wingspan of 140 to 188 cm. The scientific name comes from its characteristic song. In Relleu it nests in the mountains, ravines and cliffs. On calm winter nights you can hear it singing in the fields, often on lamp posts. This habit of using these posts as a lookout point is their main problem, because when the pylons are poorly designed, the birds can be electrocuted.

Sin lugar a dudas el Búho real, es el rey de la noche.   Tiene una longitud de 57 a 75 cm y una envergadura de 140 a 188 cm. El nombre científico proviene de su característico canto. En Relleu nidifica en las sierras, barrancos y cortados. En las noches tranquilas del inverno se puede oír su canto en el campo, muchas veces encima de postes de la luz.  Esta costumbre de utilizar como oteadero estos postes es su principal problema. Ya que cuando están mal diseñadas las torretas, los pueden electrocutar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada