Cercar en aquest blog

dimecres, 8 d’abril del 2020

Ammotragus lervia. Arruí.








Ammotragus lervia. Arruí.
Família: Bovidae
Gènere: Ammotragus
Espècie: Ammotragus lervia
Nom Valencià: Arruí
Nom en Relleu: Arruí
Nom Castellà: Arruí
Nom Anglés: Barbary Sheep
El arruí o “cabra de les arenes” és un bòvid de les muntanyes del nord d'Àfrica. En 1970 es van soltar al Parc Natural de Sierra Espuña, des d'on s'han anat estenent. A Relleu van aparéixer en la primera dècada del present segle, a causa de fuites de recintes cinegètics. De color marró clar es distingeixen per la seua cabellera des de la gola fins al pit, continuant per les potes davanteres. Els mascles poden arribar a pesar 150 kg. i tindre una altura de 110 cm.
Localitat de les fotografies: Diverses localitats d'Alacant.
Data: Diversos anys.

The Barbary sheep or "goat of the sands" is a bovid of the mountains of North Africa. In 1970 they were released into the Sierra Espuña Natural Park, from where they have been spreading. They appeared in Relleu in the first decade of the present century, due to their escape from hunting grounds. Light brown, they are distinguished by their hair from the throat to the chest, continuing along the front legs. Males can weigh up to 150 kg and have a height of 110 cm.

El arruí o “cabra de las arenas” es un bóvido de las montañas del norte de África. En 1970 se soltaron en el Parque Natural de Sierra Espuña, desde donde se han ido extendiendo. En Relleu aparecieron en la primera década del presente siglo, debido a  escapes de recintos cinegéticos. De color marrón claro se distinguen por su melena desde la garganta hasta el pecho, continúando por las patas delanteras. Los machos pueden llegar a pesar 150 kg. y tener una altura de 110 cm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada