Cercar en aquest blog

dimecres, 15 d’abril del 2020

Aquila chrysaetos. Àguila reial.



Fotografia realitzada en condicions controlades.

Família: Accipitridae. 
Gènere: Aquila.
Espècie: Aquila chrysaetos.
Nom Valencià: Àguila reial.
Nom Castellà: Águila real.
Nom Anglés: Golden eagle
L'àguila real, se li pot veure tot l'any a Relleu, utilitzant el territori com a àrea de caça. És l'àguila més gran que podem veure en la península ibèrica. Té unes dimensiones d'*uns 76 a 96 cm. de longitud (de la punta del bec a la cua) i de 180 a 230 cm. d'envergadura alar (de punta a punta dels ales). Quan és adulta té un plomatge castany fosc, amb tons daurats al capdavant i coll, i blanc en els muscles i en l'extrem de la cua. En l'Antiguitat, l'àguila real era el símbol del valor i el poder, en la mitologia grega es va convertir prompte en un dels símbols de Zeus.
Localitat de la fotografia: Andalusia i Relleu.

The golden eagle can be seen all year round in Relleu, using the territory as a hunting area. It is the largest eagle we can see in the Iberian Peninsula. It has dimensions of some 76 to 96 cm in length (from the point of its beak to the tip of its tail) and 180 to 230 cm wingspan. As an adult it has a dark brown plumage, with golden tones on its head and neck, and white on its shoulders and tail. In ancient times, the golden eagle was the symbol of value and power. In Greek mythology, it soon became one of the symbols of Zeus.


1 comentari:

  1. Em fascina com a espècie i com a individu. Però en cara més em fascina la teua capacitat de capturar i reflectir BELLESA. GRÀCIES LLUÍS

    ResponElimina