Cercar en aquest blog

divendres, 24 d’abril del 2020

Tyto alba. Òbila.




Família: Tytonidae 
Gènere: Tyto alba. 
Espècie: Tyto alba. 
Nom Valencià: Òbila, Òliba, Moixa. 
Nom Castellà: Lechuza común. 
Nom Anglés: Barn Owl
L'òbila és un ocell mític, des de sempre i més des de la sèrie d'Harry Potter. Té entre 33 i 39 cm longitud (de la punta del bec a la cua), de 80 a 95 cm d'envergadura alar (de punta a punta de les ales) i un pes d'uns 350 gr. L'estructura de les ales curtes i arredonides i la de les seues plomes, li permeten un vol silenciós. La seua oïda és excepcional, podent caçar en plena foscor. S'alimenta principalment de micro mamífers (rates, ratolins, musaranyes, etc.), fins a tres al dia. Les cites a Relleu són escasses i algunes d'elles antigues. Sol nidificar en cases abandonades. Una llegenda deia que bevien l'oli de les esglésies, la qual cosa no és cert, però no deixa de ser una bonica història.
Localitat de les fotografies: Relleu, en condicions controlades. 
Data: 2020. 

The owl has always been a mythical bird even more so since the Harry Potter series. It is between 33 and 39 cm long (from the tip of the beak to the tail), 80 to 95 cm in wing span and weighs about 350 gr. The structure of the short and rounded wings and that of its feathers, allow it to fly silently. Its hearing is exceptional allowing them to hunt in the dark. It mainly feeds on small mammals (rats, mice, shrews, etc.), eating up to three a day. Sightings in Relleu are rare and mostly historic. It usually nests in abandoned houses. A legend said that they drank the oil of the churches, which is not true, but it is still a beautiful story.

La lechuza es una ave mítica, desde siempre y más desde la serie de Harry Potter. Tiene entre 33 y 39 cm longitud (de la punta del pico a la cola), de 80 a 95 cm de envergadura alar (de punta a punta de las alas) y un peso de unos 350 gr. La estructura de las alas cortas y redondeadas y la de sus plumas, le permiten un vuelo silencioso. Su oído es excepcional, pudiendo cazar en plena oscuridad. Se alimenta principalmente de micro mamíferos (ratas, ratones, musarañas, etc.), hasta tres al día. Las citas en Relleu son escasas y algunas de ellas antiguas. Suele nidificar en casas abandonadas. Una leyenda decía que bebían el aceite de las iglesias, lo cual no es cierto, pero no deja de ser una bonita historia.

2 comentaris:

  1. A Ignasi li ha encantat, "com mola" . Li agradaría vorer alguna fotografia de un porc senglar, si pot ser. Salut.

    ResponElimina
  2. A Ignasi li ha encantat, "com mola" . Li agradaría vorer alguna fotografia de un porc senglar, si pot ser. Salut.

    ResponElimina