Cercar en aquest blog

dimecres, 29 d’abril del 2020

Euclides, Newton i la tensió superficial. Relleu.


  





Aquests dies de pluja no deixe d'admirar les gotes d'aigua en les fulles de les plantes i arbres. Una bona tassa de te m'ajuda a buidar les boires de la nit en la ment. Un estrany viatge m'ha portat, en veure les gotes d'aigua en les fulles, a l'antiga Grècia d'Euclides, el pare de la geometria. Després, mentre absorbia el te i els seus aromes, la meua ment salte a Newtón i la llei de la gravetat. Un altre salt i vaig començar a gaudir amb la tensió superficial de les gotes de l'aigua. Mentrestant, la tassa del te es buidava.
Basat en un text publicat en la finestra de fidel en 2016

These rainy days, I can't stop admiring the drops of water on the leaves of plants and trees. A good cup of tea helps me clear the fog of night in my mind. Seeing the drops of water on the leaves, a strange journey has taken me to the ancient Greece of Euclid, the father of geometry. Later, while drinking the tea, my mind jumped to Newton and the law of gravity. Another jump and I began to enjoy the surface tension of the water drops. Meanwhile, the tea cup was emptying.

Estos días de lluvia no dejo de admirar las gotas de agua en las hojas de las plantas y árboles. Una buena taza de té me ayuda a despejar las nieblas de la noche en la mente. Un extraño viaje me ha llevado, al ver las gotas de agua en las hojas, a la antigua Grecia de Euclides, el padre de la geometría. Después, mientras absorbía el té y sus aromas, mi mente salto a Newtón y la ley de la gravedad. Otro salto y empecé a disfrutar con la tensión superficial de las gotas del agua. Mientras, la taza del té se vaciaba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada